Why_bees_are_disappearing este o tema care nu pare sa intereseze multa lume, dar care a reusit sa aiba succes. Care-i treaba cu albinele, de oamenii din lumea intreaga au fost fascinati de un speech TED tinut de Marla_Spivak in 2013?

La prima vedere, Marla Spivak, este un om de stiinta placut, fara a avea insa un talent iesit din comun ca vorbitor. Si totusi, cum reuseste sa faca din discursul sau un succes?

Iata 5 secrete care iti pot transforma radical o prezentare:

  • Care este secretul unui bun vorbitor? Sa fie conversational. Iar Marla Spivak reuseste sa faca asta prin explicatii clare si simple.
  • Emotia este un driver puternic. Marla Spivak transforma tema dintr-o chestiune personala, intr-o problema universala, transmite interesul sau pentru albine si celorlati. Implica ascultatorii.
  • E un cliseu, dar intotdeauna o imagine face cat o mie de cuvinte. Prezentarea sa are poze foarte frumoase.
  • Umorul este o arma extrem de importanta pe care omul de stiinta o are de partea sa: “in unele parti ale lumii, in loc de albine se folosesc minivibratoare pentru polenizare”.
  • Nu poti sa rezisti pasiunii cu care vorbeste despre un subiect pe care l-a abordat inca din adolescenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit