multe tel

Galaxy S5, rivalul lui Iphone 5s, a ajuns pe campul de batalie. Galaxy S5 a fost una dintre lansarile grandioase de la Barcelona.

Telefonul in sine nu descopera roata, asa cum era de asteptat, dar vine cu o alta strategie de marketing pe care Samsung pare sa o aplice la toate produsele mai nou lansate. “Sa traim sanatos” pare sa fie noua obsesie a utilizatorilor de gadget-uri. Prin urmare, se ia telefonul si se adauga o aplicatie care iti numara caloriile, pasii si iti monitorizeaza bataile inimii si esti pe val. Si neaparat, pachetul complet si de succes contine un smart watch si o bratara.

Nu prea inteleg noul trend, dar am vazut multa lume cu bratari dintr-astea fit. Asa ca, noul Galaxy vine la pachet cu Gear Fit. O bratara care “iti masoara” sanatatea si te notifica daca ai e-mail-uri, sms-uri etc. Noutatea absoluta a acestei bratari ar fi primul ecran super AMOLED curbat care urmeaza linia incheieturii. Mai pe romaneste, super AMOLED inseamna ca ecranul nu are nevoie de lumina ca sa redea culorile si consuma mai putina energie. Adica, un ecran mai subtire si o grosime mai mica a dispozitivului.

Revenind la vedeta lansarilor de anul acesta de la Barcelona, Galaxy S5 va fi disponibil pe piata in aprilie. Priceputii spun ca adevaratul sau competitor este Iphone 6 asteptat la sfarsitul acestui an. Pana atunci, in acest razboi pare sa castige Galaxy S5, cel putin la capitolul tehnic. Ramane de vazut in ce masura calitatea aplicatiilor sau a altor accesorii ii va satisface pe utilizatori. M-am uitat pe specificatiile tehnice, n-am inteles nimic, dar am remarcat cateva diferente:

  1. Iphone-ul nu e water si dust resistant. Galaxy poate sa stea in apa adanca de 1 m pana la 30 de minute. A nu se intelege ca e waterproof, e doar water resistant.
  2. Iphone–ul are capacitate de stocare de 16, 32 si 64 GB, Samsung vine la modelul abia lansat doar cu 16 si 32 GB.
  3. Iphone-ul e disponibil in 3 culori, Galaxy S 5 are 4 variante: black, white, blue si gold.

Pentru specificatii tehnice va rog sa consultati alte surse. Pana atunci, inchei cu experienta mea de utilizator Samsung. Oricat mi-as dori sa am cel mai bun telefon, nu pot sa nu recunosc ca Iphone 5s-ul desi aparut mai demult ramane un rival redutabil. Ma consolez insa cu faptul ca ecranul meu e mai mare…

samsung

bandgear

gear band 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit