EIT Awards 2013. Premiile Institutului European pentru Tehnologie si Inovatie aduna cei mai talentati tineri din intreaga lume. Institutul este finantat de catre Uniunea Europeana si are sediul la Budapesta.

Laboratoarele EIT sunt raspandite in 17 locatii din intreaga Europa. Scopul EIT este sa transforme ideea in produs, sa-l scoata din laborator pe piata si sa accelereze trecerea de la studentie la antreprenoriat. In fiecare an studenti cu idei din intreaga lume pot aplica pentru un stagiu la unul dintre aceste laboratoare EIT. In acest moment comunitatile EIT sunt specializate pe : Atenuarea schimbărilor climatice şi adaptarea la acestea (Climate-KIC), Surse durabile de energie (KIC InnoEnergy) şi Viitoarea societate a informaţiei şi comunicaţiilor (EIT ICT Labs). In 2014 urmeaza alte doua comunitati care vor avea in vedere sanatatea si materialele regenerabile.

EIT nu inseamna doar finantarea proiectelor, ci mai ales, interconectarea profesorilor cu studentii si cu piata pe care trebuie sa-si expuna produsul. Fabrici de inovatie care incearca sa ofere Europei antreprenorii de care are atata nevoie. Avem oameni de top, universitati cu traditie, si totusi Europa e mereu in urma la capitolul inovatie. Cum folosim toate aceste cunostinte?

Unele dintre inventiile premiate in acest an au fost Riablo, Jukeboss si Homebuddy.

Riablo este un joc pe calculator pentru pacientii care fac exercitii de recuperare. (Italia)

Jukeboss este o aplicatie care iti permite sa-ti alegi muzica pe care vrei sa o asculti in barul sau clubul in care te afli. (Argentina)

Homebuddy pune in relatie studentii si persoanele de varsta a treia care vor sa inchirieze camere. (Ungaria).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit